Het werk van BYMAAS staat nooit op zichzelf. Om tot een goed verhaal te komen heb ik uw informatie en kennis nodig. Want u weet tenslotte alles over uw organisatie en uw product of dienst. Ik stel u daar een hoop vragen over. Zodat ik voor mezelf uw situatie of vraag in kaart kan brengen. En ik verdiep me in de context waarin uw vraag plaatsvindt. Hoe ziet uw markt eruit? En uw concurrentie? Zijn er ook concurrenten waar u misschien niet aan heeft gedacht? Wat moet ik verder weten over uw doelgroep of klant? Hoe gaat uw product of dienst hun werk of leven beter maken? 

Vervolgens ga ik terug naar de tekentafel en dan begint voor mij het magische proces. Ik orden informatie en ga op zoek naar logica, verbanden en structuur. En ik verbind deze met alles wat ik weet van degene die uw boodschap gaat lezen. Waar is hij of zij in geïnteresseerd? Hoe kan ik bij deze doelgroep of persoon de juiste snaar raken? 

Uw boodschap is vanuit uw organisatie gezien vaak wel duidelijk. Maar u kunt uw verhaal, afhankelijk van uw klant op verschillende manieren presenteren. De kunst van BYMAAS is om deze vertaalslag te maken. En vaak letterlijk aan te sluiten bij de taal van uw klant. Dit betekent soms ook dat bepaalde inhoud voor een klant kan worden weggelaten, want niet alles is interessant voor elke klant of doelgroep. Wie kent ze niet, de voorstellen van 35 pagina’s. Onder het mom van we vertellen maar zoveel mogelijk, dan zit er altijd wel iets bij wat aanspreekt. Maar ziet uw klant door het grote bos nog wel die ene boom waarnaar hij echt op zoek is?

BYMAAS gaat samen met u op zoek naar die boom of bomen die voor uw klant relevant zijn. Dan hebben we samen de essentie te pakken. En dan is het ook niet meer moeilijk om daar een aansprekend verhaal over te schrijven. Het schrijfwerk doe ik, maar ik kan dat niet zonder uw kennis en inzicht. Dus dat goede verhaal, dat ontwikkelen we samen.